"Η ενασχόληση μου με τα κοινά, η ενεργός πολιτική μου δράση και η εθελοντική μου προσφορά στην κοινωνία των πολιτών είναι πλέον δεδομένη… και θα είναι συνεχής"

 

Από τα μαθητικά θρανία έως σήμερα...

Η έντονη τάση μου για διεκδίκηση νέων πραγμάτων, το ενδιαφέρον μου για αλλαγή και βελτίωση καταστάσεων και η ενεργός συμμετοχή μου στην επίλυση κοινών προβλημάτων, εκδηλώθηκε πολύ νωρίς … στα μαθητικά μου χρόνια.

Ως μαθητής στο Γυμνάσιο Πανοράματος και αργότερα στο Λύκειο Πανοράματος εκλέχθηκα αρχικά Πρόεδρος της τάξης μου και στη συνέχεια Μέλος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου.

Αργότερα ως Φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών στο Α.Π.Θ, από επιλογή μου, δεν εντάχθηκα στην ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Παρακολουθούσα τα πάντα – από δεύτερο πλάνο- γιατί ήμουν αποκλειστικά προσηλωμένος στις σπουδές μου.

Αυτή όμως η εξ αποστάσεως παρακολούθηση δεν κράτησε πολύ, γιατί κατά το διάστημα της Φοίτησης μου στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, εκλέχθηκα μέλος του Συμβουλίου Φοιτητών.

Η πρώτη μου ουσιαστική εμπλοκή και ενασχόληση με τα κοινά, ξεκινά τον Μάιο του 2010, με την πρόσκληση που δέχτηκα από τον τότε Δήμαρχο Πανοράματος Ιγνάτιο Καϊτεζίδη να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Δύναμη Ενότητας» στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη με έδρα το Πανόραμα.

Αποδέχθηκα την πρόταση και εκλέχτηκα - με την πρώτη - Δημοτικός Σύμβουλος από την Δημοτική Ενότητα Πανοράματος και έκτοτε εκλέγομαι ανελλιπώς έως σήμερα.

Άμεσα μετά την εκλογή μου ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καιτεζίδης μου αναθέτει για δύο χρόνια (1/1/2011-1/2/2013) τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα ανάλυσης Οικονομικών Δεδομένων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Καινοτομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Το ίδιο διάστημα εκλέγομαι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Το 2014 ξεκινά και η κομματική μου ενεργός συμμετοχή, οπότε και εκλέγομαι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Συμμετέχω εκ νέου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και με νέα εντολή του Δημάρχου Ιγνάτιου αναλαμβάνω την μεγάλη ευθύνη της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, διατελώντας επί δύο χρόνια Αντιδήμαρχος (1-9-2014 έως 11-5-2016).

Παράλληλα έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Διαμεσολαβητικών Υπηρεσιών Κινητών Αξιών (Σ.Ε.Δ.Υ.Κ.Α.), του συνδικαλιστικού δηλαδή φορέα των Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις Χρηματιστηριακές Συναλλαγές.

Διατελώ:

  • Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
  • Μέλος των Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Stanford Καλιφόρνια ΗΠΑ.
  • Από τις 15/5/2018 είμαι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Stanford

{

NEWSLETTER


}